Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

18.05.2024 16:31 | Tisková zpráva

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devátých tříd základních škol a tercií a kvart víceletých gymnázií. Letos se do projektu zapojila i Základní škola Trávníky.

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Žáci mají za úkol v rámci projektu vyzpovídat pamětníka, natočit vzpomínky, digitalizovat fotografie, prozkoumat archivy a nakonec vytvořit rozhlasovou, televizní nebo psanou reportáž či dokument.

Projektu se letos účastní i deváťáci ze ZŠ Trávníky. Žákyně Kristýna Karbanová, Eliška Dvořáková, Linda Mikušová a Zuzana Rozsypalová pod vedením pedagožky Andrey Chrobákové pracovaly na tématu věřící člověk v komunismu. Za tímto účelem vyzpovídaly a budou na vsetínském zámku ve středu 22. května prezentovat příběh Jana Kočnara.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lubomír Metnar byl položen dotaz

Proč nikdo neřeší nákup tanků bez výběrka?

Dobrý den, schvalujete nákup tanků, který vláda plánuje? Mě překvapuje, že nikdo neřeší, že nákup probíhá bez výběrového řízení. Podle mě to zavání korupcí nebo minimálně plýtvání veřejnými penězi, protože když není výběrko, jak se ví, že jde pro nás o ten nejvýhodnější nákup?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň 3: Plníme přání, vedle Škodalandu bylo dnes otevřeno diskgolfové hřiště

13:05 Plzeň 3: Plníme přání, vedle Škodalandu bylo dnes otevřeno diskgolfové hřiště

Absolutním vítězem participativního rozpočtu na Trojce se stal požadavek na vybudování diskgolfového…